fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Mgr. Schneider hekelt Vaticaanse conferentie over klimaatverandering

KN Redactie 29 februari 2016
image
Mgr. Athanasius Schneider (foto: LifeSiteNews)

Mgr. Athanasius Schneider levert snoeiharde kritiek op een Vaticaanse conferentie over klimaatverandering.

De conferentie was gericht op de vraag hoe van kinderen “agenten van verandering” kon worden gemaakt in de strijd tegen de “door de mens veroorzaakte klimaatverandering”.
De conferentie ‘Kinderen en Duurzame Ontwikkeling: een Uitdaging voor de Opvoeding’ vond in november plaats onder auspiciën van de Pauselijke Academie voor Wetenschappen, waarvan aartsbisschop Marcelo Sánchez Sorondo de kanselier is.

Geboortecijfer omlaag brengen

Een van de meest controversiële presentaties was van VN-adviseur Jeffrey Sachs, die opgeroepen heeft het geboortecijfer in Afrika drastisch omlaag te brengen door middel van overheidsprogramma’s die gericht zijn op het vergroten van het gebruik van contraceptie. Ook staat hij abortus voor als een manier om de vruchtbaarheid terug te brengen. Het Vaticaan werkte ook in april al met hem samen, eveneens voor een conferentie over klimaatverandering.

Verklaarde vijanden

Mgr. Schneider, hulpbisschop van Astana (Kazachstan) zei dat hij geschokt was dat “vijanden van het katholieke geloof” betrokken worden bij een dergelijke conferentie. “Je realiseert je hier met een schok de mate waarin verklaarde vijanden van het katholieke geloof gelegenheid krijgen voor hun activiteiten op een dergelijk evenement in het Vaticaan. Men dient ertegen te protesteren. Met de hulp van deze sprekers van wie de publicaties duidelijk het geloof weerspreken, wordt het geloof zelf en de natuurwet op subtiele wijze bespot.”

Rechterszetel

“God staat niet toe dat Hij bespot wordt”, aldus Mgr. Schneider. “Op een bepaald moment zal hij optreden. Men moet medelijden hebben met de mensen die verantwoordelijk zijn voor een dergelijke conferentie, omdat zij op een dag verantwoording af zullen moeten leggen voor de rechterszetel van God.”

Bekeer u

“Mensen op zo’n conferentie die het H. Geloof zo goedkoop verkopen, zouden– ook als zij priesters of bisschoppen zijn – niet de waarschuwing van de H. Schrift moeten vergeten: ‘Het is vreselijk in de handen van de levende God te vallen’ (Hebr. 10:31). We moeten het wensen voor deze zogenaamde katholieken, priesters en bisschoppen, en zeggen: ‘Bekeer u vanuit het diepst van uw hart tot onze Heer, zo lang als het nog de tijd is.”, aldus mgr. Schneider.

Het Vaticaan noch mgr. Sarondo wilden tegenover LifeSiteNews op de kritiek van mgr. Schneider reageren. (KN/LifeSiteNews)