<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Mgr. Van den Hende wijdt priester voor bisdom Rotterdam

KN Redactie 30 mei 2016
image
Wijdeling Boris Plavčić ligt tijdens de litanie van alle heiligen plat ter aarde. (Foto: Bisdom Rotterdam - Peter van Mulken)

Bisschop Hans van den Hende van Rotterdam heeft zaterdag Boris Plavčić tot priester gewijd voor zijn bisdom.

De wijding door handoplegging en gebed vond plaats tijdens een H. Mis in de HH. Laurentius en Elisabethkathedraal in de Maasstad.

Kroatische ambassadrice

Bij de plechtigheid waren ongeveer zevenhonderd gelovigen aanwezig, meldt het bisdom. Onder hen was, naast de familie van de wijdeling, de Kroatische ambassadrice Andrea Gustović-Ercegovac. Plavčić is van Kroatische afkomst.

Vicaris-generaal Dick Verbakel van het bisdom refereerde eraan in zijn welkomstwoord tot de wijdeling. “We zijn onze Heer dankbaar dat Hij je hart heeft geraakt. Je routekaart naar vandaag is mede hier in deze kerk geboren te midden van de Kroatische parochie, die hier al vele jaren onderdak heeft.”

Mgr. Van Den Hende sprak over het priesterschap: “Het is een taak en een dienstwerk, want je doet het niet voor jezelf, maar voor de Heer. En je doet het voor de Heer in de gemeenschap van de Kerk die een netwerk van liefde is.”

Collecte voor Caritas Jordanië

De collecte tijdens de Mis bracht volgens het bisdom ruim vijftienhonderd euro op voor Caritas Jordanië.

Met de collecte werd gehoor gegeven aan een oproep van de Nederlandse bisschoppen om een actie van de Bisschoppelijke Vastenaktie te steunen voor Jordanië te steunen.

Ruim 86% van de Syrische vluchtelingen in Jordanië leeft onder de armoedegrens. Onder hen zijn vele christenen, aldus het bisdom Rotterdam.

Andere wijdingen Nederland en België

Op 21 mei werden al vijf nieuwe priesters gewijd voor de Nederlandse kerkprovincie. Ook de Belgische kerkprovincie krijgt er dit jaar nieuwe priesters en diakens bij.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.