<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Mgr. Wiertz steekt door noodweer getroffen Limburgse boeren hart onder de riem

KN Redactie 4 augustus 2016
image
(Foto: AP)

Mgr. Wiertz, bisschop van het bisdom Roermond, heeft maandag een werkbezoek gebracht aan een van de vierhonderd boerenbedrijven in Limburg die schade hebben geleden door het noodweer in juni en juli.

De bisschop van Roermond wil hiermee zijn steun betuigen aan de door het noodweer getroffen agrarische sector in Limburg.

‘Minder voer, minder melk’

Mgr. Wiertz bezocht maandag een melkveebedrijf in Montfort, in Midden-Limburg.

Het boerenbedrijf,  dat onder meer maïs en gras verbouwt voor de koeien, loopt dit jaar door het noodweer in juni en juli meer dan de helft van de oogst mis.

Daardoor is er minder voer voor de koeien, waardoor het bedrijf voer moet bijkopen, zo legde boer Edwin Kurstjens aan mgr. Wiertz uit, meldt het bisdom Roermond. “Minder voer betekent straks ook minder melk”, aldus Kurstjens.

Bemoediging

Mgr. Wiertz kreeg een rondleiding door het boerenbedrijf en zei tegen de regionale omroep L1 onder de indruk te zijn van de positieve insteek van de boer, ondanks de problemen. Volgens de bisschop verdient deze “ondernemersgeest en moed” van de boer bemoediging.

“Dit bedrijf is zwaar getroffen, maar ze vinden toch weer de moed om door te gaan. Ik heb veel respect voor de boeren die met heel veel problemen te maken hebben en toch niet bij de pakken gaan neerzitten”, aldus de bisschop van Roermond.

‘Fijn dat hij meeleeft’

Hoewel het bisdom Roermond de boeren geen praktische hulp kan geven, liet boer Kurstjens weten blij te zijn met de morele steun van de bisschop. “Het is fijn dat hij meeleeft met de sector”, aldus Kurstjens.

De voorzitter van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond, Léon Faassen, waardeert de steun van mgr. Wiertz aan de agrarische sector in Limburg.

Bekijk hieronder de korte reportage die de regionale omroep L1 van het werkbezoek van mgr. Wiertz aan het melkveebedrijf in Montfort maakte.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.