fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

M. Anima Christi kijkt ‘met dankbaarheid’ terug op tijd als overste Blauwe Zusters

KN Redactie 5 juli 2016
image
Moeder Anima Christi

“Met dankbaarheid kijk ik terug op een groot en belangrijk deel van mijn leven.” Dat zegt de Nederlandse Moeder Anima Christi tegen Katholiek Nieuwsblad in een eerste reactie over de achttien jaar waarin zij aan het hoofd stond van de Blauwe Zusters.

De Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará, momenteel in kapittel bijeen, kozen maandag een opvolgster voor de Nederlandse zuster, die ook een driewekelijkse column in Katholiek Nieuwsblad verzorgt.

‘Met mijn goede medezusters’

Ze vervolgt: “Achttien jaar van intense dienstbaarheid aan de Heer, met veel liefde, om te proberen de noden van de wereldkerk en medemens te verlichten, samen met mijn goede medezusters Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará. Nu wacht ik geduldig af welke missie mijn betrouwbare opvolgster, Moeder Maria Corredentora, mij wil toevertrouwen. A.M.D.G. (Ad majorem Dei gloriam, ‘Tot meerdere eer van God’ – red.)!”

Nieuwe missie

Nu er een opvolgster is als algemeen overste, krijgt Moeder Anima Christi een nieuwe missie toegewezen.

In Nederland hebben de Blauwe Zusters kloosters in Heiloo, Den Haag en Brunssum. Daarnaast woont in de priorij Regina Pacis in het Limburgse Valkenburg een communiteit van de contemplatieve tak van de orde.

Met enige regelmaat treden ook Nederlandse jonge vrouwen in bij de orde, die wereldwijd inmiddels meer dan duizend zusters telt.