<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

‘Moslims, verwerp Islamitische Staat’

KN Redactie 31 augustus 2016
image
Patriarch Louis Raphael I Sako (beeld: YouTube)

Het hoofd van de Chaldeeuws-katholieke Kerk, een oosterse Kerk in volledige gemeenschap met de H. Stoel, heeft een beroep gedaan op “moslims en niet-moslims van goede wil” om Islamitische Staat te verwerpen.

Deze terreurbeweging houdt momenteel 15 procent van Irak en dertig procent van Syrië bezet.

Unanieme standpuntbepaling

“We weten dat de meerderheid van moslims neutraal, onbevooroordeeld en open van geest zijn en bereid hart te werken ten gunste van hun landen en hun medeburgers”, zei Louis Raphael I Sako, patriarch van Babylon (Bagdad), in een bericht op de website van het patriarchaat.

IS-kanker tegenhouden

“Hun initiatief”, aldus Sako, “zou een unanieme en sterke standpuntbepaling moeten zijn, waarmee zij samen de uitzaaiing van de IS-kanker kunnen tegenhouden door op te staan tegen uitsluiting, extremisme, haat en geweld.” (KN/Catholic Culture)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.