fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Naam nieuwe bisschop Den Bosch wordt zaterdag bekendgemaakt

KN Redactie 4 maart 2016
image
Mgr. Antoon Hurkmans krijgt een opvolger. Zijn naam wordt zaterdag bekendgemaakt. (Screenshot: bisdomdenbosch.nl)

De naam van de nieuwe bisschop van Den Bosch wordt zaterdag bekendgemaakt.

Om 11.00 uur begint een persconferentie in het Bossche bisschopshuis aan de Parade. Daarin wordt de opvolger gepresenteerd van mgr. Antoon Hurkmans. 

Opvolger mgr. Hurkmans

Mgr. Hurkmans (71) bood vorig jaar om gezondheidsredenen zijn ontslag aan paus Franciscus. In september maakte het bisdom bekend dat de paus het ontslag had aanvaard.

‘De verdeeldheid’

In de nieuwsbrief van het bisdom Den Bosch van januari schreef mgr. Hurkmans te hopen en te bidden dat “de verdeeldheid” in het bisdom “overwonnen kan worden”.

Ook schreef hij toen dat “goed” zou zijn als er snel een opvolger benoemd zou worden.

Toekomst bisdom Den Bosch

Vooruitkijkend naar de nieuwe bisschop schreef mgr. Hurkmans dat “de toekomst” van bisdom Den Bosch voor een groot gedeelte afhangt “van hoe, in dit geval zeg ik, wij ons opstellen”.

‘Nieuwe bisschop van harte aanvaarden’

“Het zou heel goed zijn wanneer wij de nieuwe bisschop, van harte aanvaarden en echt met hem meedenken en meewerken. Laten wij, bij zijn benoeming, met kracht zoeken naar verbondenheid met hem om hierdoor te groeien in eenheid met hem. Dit niet om hem te plezieren, of op te hemelen, maar om de Kerk van het bisdom te versterken”, aldus de scheidend bisschop van Den Bosch.