fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Nederlandse bisschoppen bidden voor slachtoffers Londen

KN Redactie 25 maart 2017
image
Een vrouw in Londen gedenkt de slachtoffers van de aanslag. (Foto: AP)

De Nederlandse bisschoppen bidden voor de slachtoffers van de aanslag in Londen, die eerder deze week plaatsvond.

Dat meldt de Nederlandse kerkprovincie op haar website.

Voor slachtoffers en hun families

In een schriftelijk bericht aan kardinaal Vincent Nichols, aartsbisschop van Westminster en voorzitter van de bisschoppenconferentie van Engeland en Wales, zeggen de Nederlandse bisschoppen hun gebed voor de slachtoffers en hun families toe, “nu in het hart van Londen onschuldige burgers getroffen werden door een aanslag”.

Het gebed betreft ook “de samenleving van Groot-Brittannië als geheel”, aldus het bericht. De Nederlandse bisschoppen bidden “dat in reactie op de schok van de aanslag een gezindheid van solidariteit en liefde het mag winnen van gevoelens van boosheid en angst”.

Bisschoppen Engeland en Wales

Enkele uren na de aanslag op woensdag, brachten de bisschoppen van Engeland en Wales via hun Twitteraccount een gezamenlijke verklaring naar buiten. Daarin schreven ze onder meer: “Onze gedachten en gebeden gaan uit naar iedereen die getroffen is door het incident in Westminster”.

Boodschap paus Franciscus

Ook paus Franciscus stuurde een boodschap waarin hij zijn solidariteit en verbondenheid in gebed betoonde.

“Met groot verdriet heb ik kennis genomen van het leed veroorzaakt door de aanval in centraal-Londen. Ik beveel de overledenen toe aan de liefdevolle barmhartigheid van de Almachtige God, wiens heiligheid goddelijke kracht en vrede aanroept over de rouwende families”, aldus Franciscus. (KN/Rkkerk)