fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Nederlandse bisschoppen ‘blij en dankbaar’ met benoeming mgr. De Korte

KN Redactie 5 maart 2016
image

De Nederlandse bisschoppenconferentie reageert met blijdschap en dankbaarheid op de benoeming van mgr. De Korte tot bisschop van Den Bosch.

Dat laten de Nederlandse bisschoppen in een persbericht weten. Ze “kijken uit naar een voortzetting van de huidige goede samenwerking met hem”.

Grote toewijding

“Wij kennen Mgr. De Korte als een collega die zich met grote toewijding heeft ingezet voor zijn bisdom en daarnaast als referent voor Kerk en Samenleving namens de Bisschoppenconferentie met overtuiging een belangrijke katholieke stem vertolkt in het maatschappelijke debat”, aldus kardinaal Eijk, voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie.

“Wij bidden voor en met hem dat hij tot zegen mag zijn voor het bisdom ’s-Hertogenbosch en feliciteren dit bisdom van harte met deze benoeming”. Ook feliciteren de bisschoppen mgr. Hurkmans met de benoeming van zijn opvolger.

Reactie mgr. Hurkmans

Mgr. Hurkmans laat zelf op de website van bisdom Den Bosch weten dat het goed is “dat er aan een tijd van wachten nu een eind is gekomen”. Ook hij feliciteert zijn opvolger met zijn benoeming en wenst alle gelovigen toe “dat u als een gemeenschap met de nieuwe bisschop vertrouwvol in het leven mag staan.”

Hoopvol

Ook wenst mgr. Hurkmans iedereen toe “dat u samen met de nieuwe bisschop hoopvol mag blijven”. “Het kwaad en de dood zitten ons allen in de weg. Zij verdringen de hoop. Jezus Christus heeft de macht van de zonden gebroken en heeft de weg naar het leven geopend.”

Tenslotte, schrijft de scheidend bisschop, “wens ik de nieuwe bisschop en u allen toe dat u altijd in de liefde kunt blijven. Dat dit de basis mag zijn van uw leven.”

Hij wenst mgr. De Korte mensen toe “die hem dragen in zijn gebed en verkondiging, in het nabij zijn van mensen en in het bestuur van het bisdom”.

‘In goede gezondheid’

Verder bedankt mgr. Hurkmans iedereen “ voor het geloof, de hoop en de liefde die ik te midden van u heb mogen bewaren”. Hij hoopt daar “op een eenvoudige manier, in vertrouwen op de Zoete Moeder van Den Bosch en levend vanuit de H. Eucharistie, van te kunnen blijven getuigen tot in mijn sterven.

Het bisdom laat in een ander bericht op de website weten dat mgr. Hurkmans blij is “dat hij nu, inmiddels in een goede gezondheid, aan de volgende fase van zijn leven kan beginnen”.

14 mei

Verder meldt het bisdom dat mgr. De Korte op zaterdag 14 mei worden geïnstalleerd “door zijn zetel in bezit te nemen in een pontificale eucharistieviering in de kathedrale basiliek van Sint Jan Evangelist”. In dezelfde viering wordt ook “afscheid genomen van bisschop Hurkmans”.(KN)