<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Nederlandse bisschoppen rouwen mee met Sri Lanka

KN Redactie 23 april 2019
image
Inwoners van Sri Lanka rouwen om de slachtoffers van de aanslagen in hun land. CNS Photo - Dinuka Liyanawatte

De Nederlandse bisschoppen rouwen mee met Sri Lanka en bidden voor de slachtoffers en nabestaanden van de aanslagen in het land.

Dat laat  de Nederlandse Bisschoppenconferentie weten via rkkerk.nl.

Bij de aanslagen op kerken en hotels in Sri Lanka kwamen op Eerste Paasdag meer dan driehonderd mensen om het leven.

Reactie mgr. Van den Hende

Mgr. Van den Hende, voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie, laat weten: “Op Pasen vieren christenen wereldwijd de verrijzenis van Christus. De bevolking van Sri Lanka wordt juist in deze dagen geconfronteerd met dood en geweld, terwijl het evangelie van Pasen verkondigt dat Christus, de opgestane Heer, de dood heeft overwonnen en zijn vrede schenkt.”

“Nu het gevoel van vrede in Sri Lanka wreed is verstoord, bidden wij in verbondenheid met de bisschoppen van Sri Lanka dat katholieke gelovigen en andere christenen in Sri Lanka de weg van de vrede van Christus niet loslaten, ondanks de wrede aanslagen, en dat zij met de andere bevolkingsgroepen van Sri Lanka de onderlinge vrede blijven zoeken in dialoog met elkaar”.

De Nederlandse bisschoppen zullen hun medeleven ook rechtstreeks betuigen aan de bisschoppenconferentie van Sri Lanka.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.