fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Nederlandse priesterstudenten bij de paus

KN Redactie 20 oktober 2016
image
Priesterstudent Mauricio lukte het zelfs een selfie met de paus te maken (Foto: facebook Mauricio)

Priesterstudenten van de bisdommen Breda, Rotterdam en Utrecht hebben woensdag de audiëntie bij paus Franciscus op het Sint-Pietersplein bijgewoond.

“Het was een overweldigende ervaring om zo dichtbij de paus te zijn en hem van zo nabij mee te maken”, zeggen de Rotterdamse seminaristen Nabor Langstraat en Stefan Luong.

Geloof beleven in naastenliefde

De paus had een speciale groet voor de Nederlandse pelgrims, onder wie de priesterstudenten, die hij hartelijk welkom heette. “Laten we ingaan op de uitnodiging van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid om het geloof actief te beleven in de naastenliefde en om onze inzet voor de broeders en zusters in nood te vergroten. De Heer zegene u allen.”

Mis in St.-Pieter

’s Morgens hadden de priesterstudenten en de staf van de drie priesteropleidingen de Eucharistie gevierd in de St.-Pieter. Hoofdcelebrant was kardinaal Eijk. Bisschop Van den Hende en priesters concelebreerden. Stefan en Nabor vertellen dat ze hiervoor al heel vroeg in de ochtend bij de St. Pietersbasiliek waren: “Het was ontzettend gaaf om er bijna alleen rond te lopen. De grootte van de basiliek en de rust die er heerst was heel erg indringend.”

Rots van Petrus

“In de preek hebben we van kardinaal Eijk de opdracht gekregen om op de Rots van Petrus te blijven. Dit bleef heel de dag de leidraad. Het was erg mooi om direct bij het graf van Petrus de Eucharistie te vieren, we voelden zo die innige verbondenheid met de Kerk van alle tijden.”

Dichtbij de paus

“Die verbondenheid voelden we ook heel sterk bij de algemene audiëntie met de paus. Tot onze grote verbazing kregen we een plek dichtbij de paus, bij het altaar. We vonden het een hele beleving om de sfeer op het Sint Pietersplein te proeven: al die nationaliteiten. (…) Na een mooie gebedsviering waarin we de opdracht kregen om klaar te staan voor onze naasten, met name zij die dit het hardst nodig hebben, kwam de grootste verrassing van de dag: de groepsfoto met de paus.”

Foto’s

Bekijk de foto’s van de priesterstudenten met paus Franciscus op http://www.photovat.com (Udienze generali 2016, klik op de audiëntie van 19-10-2016 en vervolgens op baciamano e gruppi: de serie begint bij foto 330101_19102016 op pagina 16)