<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Nieuw boek met nog niet gepubliceerde geschriften Moeder Teresa

KN Redactie 25 mei 2016
image
Een missionaris van naastenliefde bidt het gebed ter voorbereiding op de heiligverklaring van de stichtster van haar congregatie, Moeder Teresa. (Foto: AP)

Enkele weken voor haar heiligverklaring op 4 september verschijnt er een nieuw boek met geschriften van Moeder Teresa. Dat meldt de Catholic Herald.

De bundeling niet eerder gepubliceerde geschriften krijgt de naam A Call to Mercy: Hearts to Love, Hands to Serve en verschijnt bij uitgeverij Image, een onderdeel van de Crown Publishing Group. Het boek verschijnt op 16 augustus.

Barmhartigheid en medeleven

A Call to Mercy richt zich op barmhartigheid en medeleven. De bundel werd samengesteld door pater Brian Kolodiejchuk m.c., de postulator van Moeder Teresa’s heiligverklaringsproces.

Gevoel van afwezigheid van God

De pater stelde ook het in 2007 verschenen Mother Teresa: Come Be My Light samen. Uit de in dat boek gepubliceerde geschriften bleek dat zij decennialang leed onder een gevoel van totale afwezigheid van God.

De in 1997 op 87-jarige leeftijd overleden Moeder Teresa, geboren als Agnes Gonxha Bojaxhiu, wordt op 4 september in Rome heilig verklaard door paus Franciscus. (CH)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.