<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Positieve reacties op benoeming Van den Hout

KN Redactie 5 april 2017
image
Bisschop-elect Ron van den Hout (Foto: KN/Jan Peeters)

De benoeming van de nieuwe bisschop van Groningen-Leeuwarden, Ron van den Hout, is in goede aarde gevallen.

Op de sociale media werd de Brabander, nu nog vicaris-generaal in Den Bosch, in eerste instantie een “grijze compromisfiguur” genoemd. Mensen die hem in de loop der jaren van nabij hebben leren kennen als mens, herder, docent en bestuurder, prijzen hem als oprecht, gelovig, evenwichtig en warm. “Ik ben niet iemand van de scherpe kanten”, typeerde Van den Hout zichzelf zaterdag.

Kundig bestuurder

In de HH Franciscus en Claraparochie is men zeer te spreken over de wijze waarop Van den Hout als waarnemend pastoor het fusieproces van de kerkdorpen Druten, Afferden, Deest, Horssen en Puiflijk heeft begeleid. Kerkbestuurders noemen hem een kundig bestuurder, iemand met goede contactuele eigenschappen, die zowel het gesprek als de problemen niet uit de weg gaat.

Loopbaan

Van den Hout (52) is afkomstig uit Diessen en dacht aanvankelijk aan een carrière in de tuinbouw. Na de Hogere Tuinbouwschool koos hij echter voor de priesteropleiding van het bisdom Den Bosch en werd in 1993 priester gewijd. Hij studeerde bijbelse theologie in Rome en promoveerde, terwijl hij pastoor was in Drunen en Elshout, aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen.
In 2012 werd hij vicaris-generaal van het bisdom Den Bosch.

Opvolging

De Brabander volgt in Groningen-Leeuwarden bisschop Gerard de Korte op, die vorig jaar bisschop van Den Bosch werd. Van den Hout wordt op 3 juni bisschop gewijd en zal daarna de bisschopszetel in bezit nemen. (KN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.