fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Nieuwe gebedsruimte op Binnenhof

KN Redactie 23 december 2017
image
De nieuwe gebedsruimte is er gekomen op aanraden van het katholieke CDA-Kamerlid Martijn van Helvert. (Foto: CDA)

Het Binnenhof heeft een nieuwe gebedsruimte, met een beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima. De Roermondse hulpbisschop Everard de Jong opende afgelopen woensdag het stiltecentrum in de fractievertrekken van het CDA.

De ruimte is er gekomen op aanraden van het katholieke CDA-Kamerlid Martijn van Helvert. In de ruimte kunnen CDA’ers bidden en zich bezinnen.

In alle rust bidden

Naast mgr. De Jong waren enkele zusters en vier schutters uit Limburg bij de opening aanwezig. De bisschop schonk de ruimte een replica van het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima, dat in een inmiddels gesloten kerk in Weert stond.

“Kamerleden hebben het erg druk”, legt Martijn van Helvert aan KN uit. “In de media zijn we vaak heel zeker over onze standpunten, maar wij blijven gewoon mensen en we hebben net als iedereen ook rust en bezinningsmomenten nodig. Hier kunnen we in alle rust bidden, de Bijbel lezen of ons bezinnen.”

‘Voor iedereen’

De protestante CDA’ers en het moslim-Kamerlid van de partij hebben geen bezwaar gemaakt van het nieuwe Mariabeeld. Van Helvert: “Er is voor christenen ook een Bijbel om in te lezen en voor ons moslim-lid ligt er een kleedje om op te bidden. Deze ruimte is voor iedereen.”

De CDA-fractie heeft een fractiekamer opgegeven voor het nieuwe stiltecentrum.

Interview Martijn van Helvert

In de eerste KN-editie van het nieuwe jaar, is een uitgebreid interview met Martijn van Helvert te lezen. KN01 verschijnt op 5 januari 2018 en is dan ook digitaal te lezen.