fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Nieuwe missiegezinnen Neocatechumenale Weg

KN Redactie 20 oktober 2016
image
Mgr. de Jong overhandigd de relieken aan een nieuwe missiegezin (foto: Neocatechumenale Weg)

“De bedoeling is dat u heilig wordt, en dat u het voorbeeld van deze heiligen en de kracht van de genade volgt.”

Dat zei mgr Everard de Jong, hulpbisschop van Roermond dit weekeinde in Amersfoort. Daar vond de jaarlijkse bijeenkomst van de Neocatechumenale Weg in Nederland plaats. De hulpbisschop, die hoofdcelebrant was van de viering van Verzoening, overhandigde de relieken van enkele heiligen aan de verantwoordelijken van de nieuwe Missio ad Gentes.

Nieuwe missie gezinnen

Er waren enkele gezinnen aanwezig, die in maart door Paus Franciscus werden uitgezonden voor de missie. Zij hebben zich inmiddels gevestigd in de bisdommen Haarlem-Amsterdam, Roermond en Groningen. Vanuit hun land van herkomst komen zij op verzoek van de bisschoppen vrijwillig deel te nemen aan de Missio ad Gentes: een nieuwe vorm van evangelisatie, waarbij een priester, samen met vijf echtparen de Kerk zichtbaar maakt, als een pastoraat van nieuwe evangelisatie voor degenen die de Kerk nog niet kennen. De nieuwe echtparen komen uit Italië, Spanje, Brazilië, VS, Malta en Duitsland.

Carmen Hernández

Bij de ontmoeting, die geleid werd door het verantwoordelijke team van de Neocatechumenale Weg van Nederland en Duitsland, waren 250 personen aanwezig. Er werd onder andere stilgestaan bij de betekenis van theologe Carmen Hernández voor de Neocatechumenale Weg. Hernández overleed in juli. Samen met Kiko Argüello was zij initiator van de Neocatechumenale Weg. (KN)