fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Nieuwe priester-directeur Radio Maria Nederland

Peter Doorakkers 19 juli 2022
image
Pieter Zimmermann is per 1 september de nieuwe priester-directeur van Radio Maria Nederland. Foto: Frank Antonissen - Radio Maria

Radio Maria Nederland heeft per 1 september een nieuwe priester-directeur: Pieter Zimmermann (42) zal vanaf die datum leiding gaan geven aan de medewerkers en vrijwilligers van het katholieke radiostation.

Zimmermann is priester van het bisdom Den Bosch, dat hem deels vrijstelt voor deze taak. Daarnaast blijft hij in het pastoraat actief, als pastoor van de parochie H. Franciscus en H. Clara in Druten.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

De positie van priester-directeur was een tijd vacant na het vertrek van pater Elias Leyds.

Gods liefde verspreiden

In een persbericht reageert de nieuwe directeur enthousiast op zijn benoeming: “De Heer en Maria hebben ons een prachtige missie toevertrouwd, namelijk om hun liefde ook via de radio te verspreiden. Ik bid dat we geïnspireerd door Gods heilige Geest deze missie samen waar kunnen maken.”

Priesterroeping

Pieter Zimmerman studeerde Spaans in Utrecht. Tijdens zijn studie ontdekte hij zijn priesterroeping, waarna hij filosofie en theologie studeerde aan de Bossche priesteropleiding Sint-Janscentrum. In 2016 wijdde bisschop Gerard de Korte hem tot priester voor het bisdom Den Bosch.

Zimmerman was al actief voor Radio Maria, waarvoor hij onder meer de podcast Zuiderlicht maakte.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Radio Maria is een wereldwijd netwerk van katholieke radiostations. Sinds 2008 wordt er ook in het Nederlands uitgezonden, aanvankelijk voor Nederland én Vlaanderen.

In 2011 werd Radio Maria Nederland & Vlaanderen gesplitst in zelfstandige takken voor Nederland en België. De studio van Radio Maria Nederland staat in Den Bosch.