fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Nieuwe Theoloog des Vaderlands is Bijlmerse migrantenpastor Samuel Lee

Sanne Gerrits 18 november 2019
image
Samuel Lee neemt de titel Theoloog des Vaderlands in ontvangst tijdens de Nacht van de Theologie (Foto: Evangelische Omroep)

De nieuwe Theoloog des Vaderlands is afgelopen zaterdag bekend gemaakt op de Nacht van de Theologie. Samuel Lee is de eerste Theoloog des Vaderlands van de Pinksterkerk en met een migrantenachtergrond.

Samuel Lee is in het dagelijks leven verbonden aan de Vrije Universiteit en directeur van Center for Theology of Migration aan de Faculteit Religie en Theologie in opdracht van SKIN (Samen Kerk in Nederland). Hij is ook oprichter van de Foundation Academy of Amsterdam, die migranten een kans geeft om onderwijs op academisch niveau te volgen, zo meldt de website van de Nacht van de Theologie.

Sinds 1994 is hij voorganger van de Jesus Christ Foundation Church in Amsterdam Zuid-Oost waar veel migranten komen. Zelf kwam Samuel als tiener vanuit het Midden-Oosten naar Nederland. Hij promoveerde vervolgens aan de Vrije Universiteit en deed onderzoek naar het christendom in Japan.

Een gezicht voor migrantenkerken

Juryvoorzitter van de organisaties die de verkiezing organiseren Tom Mikkers: “Samuel Lee geeft een gezicht aan een onderbelichte kant van de theologie in Nederland: de theologie van de migrantenkerken, die ervoor zorgen dat het christendom in Nederland groeit. We zijn heel benieuwd hoe hij als ambassadeur van de theologie het gesprek met iedereen aangaat. De grote inspiratiebron van Samuel Lee is Martin Luther King, dat vinden we veelbelovend.”

Samuel Lee volgt Stefan Paas op als Theoloog des Vaderlands.