<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Niger: Italiaanse priester ontvoerd

KN Redactie 24 september 2018
image
De Italiaanse priester Pierluigi Maccalli is al elf jaar actief als missionaris in Niger. (Foto: missioniafricane.it)

De Italiaanse priester Pierluigi Maccalli is afgelopen maandag door acht bewapende mannen ontvoerd in Niger.

Maccalli (57)werd overvallen in zijn slaapkamer. De priester is al elf jaar actief in het zuidwesten van Niger, een Afrikaans land dat deels ten zuiden van de Sahara ligt. De aanslag is niet opgeëist en ook is onzeker waar hij naartoe is gebracht.

‘Snelle, gecoördineerde aanval’

De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood (KiN) spreekt over een snelle, gecoördineerde aanval. “De ontvoerders waren bekend met de verplaatsingen van Maccalli en hadden hem als slachtoffer gekozen”, meldt pater Mauro Armanino van de Sociëteit van de Afrikaanse Missies (SMA) in Niger, in gesprek met KiN. Armanino woont op slechts een paar meter afstand van die van de ontvoerde priester.

KiN meldt verder dat de aanval binnen enkele minuten plaatsvond. De ontvoerders klopten aan de deur van Maccalli, grepen hem en schoten vervolgens in de lucht. Volgens ooggetuigen was uit de manier waarop de gewapende mannen handelden, duidelijk dat de Europese priester hun doelwit was.

Onrustige regio

Volgens de internationale christelijke organisatie Open Doors is Maccalli de eerste priester en de derde westerling die in Niger is ontvoerd. Twee jaar geleden werd Jeff Woodke, een Amerikaanse zendeling van Jeugd met een Opdracht gekidnapt. En in april van dit jaar werd de Duitser Joerg Lange van de organisatie Help weggenomen. Ook meld de hulporganisatie dat in de afgelopen weken er door jihadisten meerdere aanslagen in het buurland Burkina Faso zijn gepleegd. (KN/KiN/OD)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.