fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Nog geen zekerheid over ‘gekruisigde’ priester

KN Redactie 28 maart 2016
image
Is priester Tom Uzhunnalil toch nog in leven?

Er lopen nog steeds inspanningen voor de vrijlating van de salesianer priester Tom Uzhunnalil, die volgens eerdere berichten op Goede Vrijdag gekruisigd zou zijn.

Tegenover persbureau KNA heeft de verantwoordelijke bisschop Paul Hinder gisteren gezegd dat hij nog altijd reden heeft aan te nemen dat de priester is leven is en zich in handen van de ontvoerders bevindt. Diens kruisiging kon hij niet bevestigen. Daarvan had de kardinaal Schönborn van Wenen in zijn preek tijdens de Paaswake gewag gemaakt, zich baserend op informatie uit kringen van de zusters van Moeder Teresa in Aden.

Slachting

Volgens de woordvoerder van de Salesianen in Bengaluru (India), Matthew Valarkot staat nog niet vast of de terroristen die in Jemen een slachting aanrichtten onder de zusters van Moeder Teresa en Tom Uzhunnalil ontvoerden, tot Islamitische Staat behoren. Volgens de Indiase overheid stelt men nog alles in het werk om Uzhunnalil vrij te krijgen. In de Goede Week had onder andere de christelijke organisatie Organisation Christian Solidarity International (CSI) gemeld over informatie te beschikken dat de priester op Goede Vrijdag gekruisigd zou worden. (KN/KNA)