<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Vicariaat Zuid-Arabië: onderhandelingen over vrijlating pater Tom lopen nog altijd

KN Redactie 29 december 2016
image
Screenshot van de video waarin de ontvoerde pater Tom Uzhunnalil smeekt om hulp (www.youtube.com/Saleh Salem)

Het apostolisch vicariaat van Zuid-Arabië heeft laten weten dat nog altijd gewerkt wordt aan het vrij krijgen van pater Tom Uzhunnalil, de in maart in Jemen ontvoerde Indiase priester.

Het vicariaat, waar Jemen onder valt, gaf een verklaring uit naar aanleiding van de op Tweede Kerstdag verschenen video waarin de ontvoerde priester te zien is.

‘Omstandigheden video onbekend’

Net als de salesianen, de orde waartoe pater Uzhunnalil behoort, geloven medewerkers van het vicariaat dat de persoon in de video de ontvoerde priester is. Tegelijk waarschuwen ze dat “de bron van de video, de datum waarop die gemaakt werd en de omstandigheden waaronder deze werd opgenomen onbekend zijn”.

‘Sterke aanwijzingen om te geloven dat hij nog leeft’

Het vicariaat voegde toe: “Hoewel we geen informatie hebben over de huidige verblijfplaats van pater Tom, hebben we sterke aanwijzingen om te geloven dat hij nog leeft. (…) Bisschop Paul Hinder, apostolisch vicaris van Zuid-Arabië, staat in contact met de verschillende kanalen die werken aan en de dialogen leiden om een veilige vrijlating te waarborgen. Meer details kunnen op dit moment niet worden onthuld.” (CC)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.