<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Oekraïne

90-jarige franciscaan gaat op vredesmissie en vraagt Rusland en Oekraïne om in gesprek te gaan

Selinde van Dijk-Kroesbergen 6 maart 2023
image
Overal ter wereld waren op 24 februari 2023 vredesprotesten om de verjaardag van de Russische invasie in Oekraïne te markeren. De wereld zit op vrede te wachten, zegt franciscaan Gianmaria Polidoro die beide partijen heeft uitgenodigd voor vredesgesprekken. Foto: OSV News - Fabrizio Bensch, Reuters

De franciscaan Gianmaria Polidoro (90) heeft de presidenten en patriarchen van Rusland en Oekraïne uitgenodigd om in Assisi samen over vrede te praten. Hij wil hen “vertellen dat wij allemaal dromen van een vrede die kan worden uitgebreid naar heel Europa, naar de hele wereld”.

In een brief aan de Russische president Vladimir Poetin en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky en aan de patriarchen van Moskou en Kiev vraagt de franciscaan om naar het Internationale Centrum voor Vrede tussen de Volkeren in Assisi te komen. Want, zo zegt hij, de wereld zit op vrede te wachten.

Vredesmissies

Volgens Kerknet die dit bericht gisteren meldde, ging Polidoro in het verleden vaker op vredesmissie. Zo wilde hij zo’n veertig jaar geleden een einde aan de Koude Oorlog maken. Hiervoor ging hij op pelgrimstocht naar Washington DC en Moskou. Hij had er ontmoetingen met de voormalige presidenten van het land, Ronald Reagan, Vasili Koeznetsov en later met Michail Gorbatsjov.

Of de genodigden op het verzoek zullen ingaan is niet bekend.

 

 

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.