fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Officiële Nederlandse vertaling Fratelli Tutti gepubliceerd

Luuk van den Einden 7 juni 2021
image
Paus Franciscus ondertekent de encycliek 'Fratelli Tutti' in de basiliek van Sint-Franciscus in Assisi. Foto: CNS photo - Vatican Media

De pauselijke encycliek Fratelli Tutti, over broederschap en vriendschap, is nu ook in een officiële Nederlandse vertaling te lezen. De vertaling is door de Nederlandse bisschoppenconferentie geautoriseerd.

Fratelli Tutti is de derde encycliek van paus Franciscus, waarin hij thema’s als wereldpolitiek, polarisatie en de betekenis van broederschap onder de loep neemt. De encycliek werd in oktober vorig jaar gepubliceerd en behandelt ook de coronacrisis; de paus betoogt met name dat de pandemie duidelijk heeft gemaakt hoe landen er niet in slagen om op mondiale schaal samen te werken.

https://www.kn.nl/abonnementen/

De encycliek werd ondertekend op 3 oktober, de sterfdag van de heilige Franciscus, in diens geboorteplaats Assisi. Fratelli Tutti verwijst dan ook sterk naar Franciscus van Assisi: de titel, die ‘allen broeders’ betekent, komt uit een tekst waarin de heilige zijn medebroeders vermaant.

De Nederlandse vertaling is te bestellen via het bisdom Breda of online via rkkerk.nl.