<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Nigeria: ontvoerde Italiaanse priester vrijgelaten

KN Redactie 18 oktober 2017
image
Archieffoto van Maurizio Pallù (Foto via Bisdom Haarlem-Amsterdam)

De Italiaanse priester Maurizio Pallù die vorige week vrijdag in Nigeria werd ontvoerd, is gisteren vrijgelaten.

Dat meldt het bisdom Haarlem-Amsterdam, waarvoor de Italiaanse priester eerder in Haarlem en Heerhugowaard werkzaam was, op zijn website, op basis van berichten in de Italiaanse media.

Veel gebeden

De berichten in de Italiaanse media over de vrijlating van de priester worden volgens het bisdom Haarlem-Amsterdam bevestigd door bekenden van Pallù.

De priester heeft na zijn vrijlating zijn 92-jarige moeder en bekenden gebeld om hen het verheugende nieuws te melden.

Volgens het bisdom is er “in de afgelopen dagen veel voor pastoor Maurizio Pallù gebeden”.

‘Dreigende taal’

De vrijlating van Pallù, die vandaag 63 jaar is geworden, is tot stand gekomen door bemiddeling van de crisiseenheid van het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Volgens het bisdom Haarlem-Amsterdam was “de spanning” tijdens de ontvoering een grotere beproeving voor de priester “dan de behandeling”.

“Een van de ontvoerders die er prat op ging reeds eerder mensen gedood te hebben, uitte regelmatig dreigende taal”, schrijft het bisdom op zijn website.

Naast de priester waren ook Nigerianen ontvoerd. Die waren met Pallù onderweg naar een catechese-bijeenkomst in Benin City.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.