<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Opmerkelijk

Aartsengel Michaël rijgt Mexicaanse man aan het zwaard bij poging tot beeldendiefstal

Selinde van Dijk-Kroesbergen 18 januari 2023
image
Een standbeeld van de aartsengel Michaël in New York. Het zwaard van een standbeeld in een Mexicaanse kerk voorkwam dat een dief er met het beeld vandoor ging. Foto: CNS - Gregory A. Shemitz

Een dronken dief raakte zaterdag in de Mexicaanse stad Monterrey gewond door het zwaard van een standbeeld van aartsengel Michaël. De man is door hulpdiensten naar het ziekenhuis gebracht.

De man probeerde het beeld uit een kerk te stelen, maar struikelde op zijn vlucht, waarbij het zwaard van de engel zijn nek trof. Dat meldt Catholic News Agency. De man moest met een ernstige verwonding aan zijn nek naar het ziekenhuis.

Een stokje voor steken

De Mexicaan Carlos Alonso (32) was in de vroege uren van zaterdag 14 januari over het hek van de ingang van de kerk gesprongen. Hij brak de glazen deur en ging de kerk binnen.

Toen hij eenmaal het standbeeld van de aartsengel Michaël te pakken had, wilde hij snel wegvluchten. Hier leek de heilige Michaël een stokje voor te willen steken. De dief struikelde en viel bij de kerkdeuren. Nota bene het zwaard van het standbeeld van de aartsengel kwam hierbij in zijn nek.

https://www.kn.nl/donaties/

Alhoewel de man flink verwond raakte, liep het standbeeld geen schade op.

Redding

Enkele voorbijgangers zagen de gewonde man bij de kerkdeuren liggen en schakelden medische hulp in. Reddingswerkers knipten het hangslot van het hek door en redden het leven van de dief.

Inmiddels is de man in het ziekenhuis behandeld. Wanneer hij hersteld is, zal hij worden overgedragen aan een openbare aanklager die hem de strafeis zal mededelen.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.