<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Opmerkelijk

Beieren plaatst Sinterklaas in lockdown

KNA 2 december 2020
image
Archiefbeeld: Een Duitser verkleed als Sint Nicolaas wacht op het Sint-Pietersplein op de audiëntie van de paus. Foto: CNS photo - Alessandro Bianchi, Reuters

De contactbeperkingen die zijn opgelegd om de coronapandemie in te dammen, gelden ook voor Sint Nicolaas, zo waarschuwt de minister van Volksgezondheid van de Duitse deelstaat Beieren, Melanie Huml.

Huml zei dat alle mensen hun verantwoordelijkheid moeten nemen, door zich af te vragen of de traditionele Sinterklaasbezoeken dit jaar absoluut noodzakelijk zijn.

‘Virus in de zak’

“We kunnen Sinterklaas niet van huis tot huis of van kleuterschool naar kleuterschool laten gaan met niet alleen cadeautjes, maar misschien ook met het virus in zijn zak”, zei ze.

Hoe mooi deze traditie ook is, dit jaar is maximale voorzichtigheid geboden, aldus de minister van Volksgezondheid.

Oplettendheid

In Duitsland zijn het vaak vaders of studenten die zich als Sinterklaas verkleden en zo gezinnen of kleuterscholen bezoeken. De Beierse minister van Gezinszaken, Carolina Trautner, raadde onderwijzers aan om dit jaar zelf de rol van Sinterklaas op zich te nemen. Zo zou er toch Sinterklaas gevierd kunnen worden op kleuterscholen, bij voorkeur buiten.

“Sint Nicolaas staat voor zorgzaamheid en oplettendheid”, zei Huml. “Juist nu tijdens de coronapandemie is het belangrijker dan ooit dat we deze waarden naleven.”

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.