fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Foto: Ramon Mangold
Opmerkelijk

Bloemen voor de paus gaan dit jaar naar ziekenhuizen

Anton de Wit 19 maart 2020

De bisschop van Rotterdam, mgr. Hans van den Hende, heeft vanmiddag de rozen ingezegend die normaal gesproken naar het Sint-Pietersplein zouden gaan voor de Paasviering. Nu dat vanwege de corona-lockdown niet mogelijk is, worden de bloemen naar ziekenhuizen in heel Nederland gebracht.

De Westlandse kweker John Meijer levert normaal gesproken zo’n 3000 rozen voor de pauselijke paasviering. Toen hij hoorde dat dit voor het eerst in decennia niet door kon gaan vanwege de strikte coronamaatregelen in Rome, besloot hij het aantal te verhogen tot 20.000 en die in samenwerking met omroep KRO-NCRV rond te gaan brengen bij ziekenhuizen – als eerbetoon en dankbetuiging aan het zorgpersoneel in deze tijden van corona.

Inzegening

Het inzegenen van die bloemen door bisschop Van den Hende – ook inmiddels een jaarlijks terugkerend ‘mediamomentje’ – vond vanmiddag in kleine kring plaats.

Bisschop Hans van den Hende zegent de 'pauselijke' bloemen voor het zorgpersoneel - Foto's: Ramon Mangold

Bloementaxi

Met een speciale ‘bloementaxi’ zijn de rozen vervolgens onder andere naar de Franciscus Gasthuizen in Rotterdam, het Amphia Ziekenhuis in Breda, de Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar en Den Helder, het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het Laurentius Ziekenhuis in Roermond gebracht. De bloemen werden daar in ontvangst genomen door verpleegkundigen.

Op maandag 23 maart besteedt het tv-programma Kruispunt (NPO 2, 22.50 uur) aandacht aan de actie.