<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Opmerkelijk

Doopsel met waterpistool blijkt achteraf een grap

Catholic News Agency 28 mei 2020
image
Het in scene gezette tafereel Credit: Fair use

Een Amerikaanse priester die een kind zou hebben gedoopt met een waterpistool, heeft zijn parochianen verteld dat het om een goedbedoelde grap gaat. De foto waarop hij van een afstand een kind ‘doopte’ ging de afgelopen dagen viraal op sociale media.

Het tafereel was in scene gezet omdat de ouders voor de doopliturgie de priester vroegen om enkele grappige foto’s te nemen. Dat blijkt uit een reactie van de priester op de Facebookpagina van zijn parochie.

Voor de lol

“Het komt erop neer dat het voor de lol bedoeld was”, aldus de pagina van de Sint-Marcuskerk in Manchester, in de staat Tennessee.

De ouders kregen het idee door soortgelijke foto’s die circuleerden, waarop doopsels tijdens coronatijd op een grappige maar niet waarheidsgetrouwe wijze werden afgebeeld.

Daarnaast was “het water in de pistool geen wijwater, en het werd gespoten op de vader en niet op de baby, als humor”, aldus de parochie.

Reacties

De parochie heeft aangegeven de reactie te publiceren om duidelijkheid te verschaffen, aangezien er reacties waren binnengekomen.

“De foto is meer dan een miljoen keer op Twitter bekeken”

De foto is inmiddels meer dan een miljoen keer op Twitter bekeken en verscheen ook op verschillende websites. Er kwamen “zowel goede als controversiële reacties”, aldus de parochie.

Kritiek

Sommigen prezen de foto, maar die kreeg ook kritiek. Het tafereel zou, indien echt gebeurd, een smet werpen op de plechtigheid van het doopsel en het priesterambt bagatelliseren, aldus de critici.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.