<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
image
Opmerkelijk

Duitse misdienaars hossen op orgelversie van Nederlandse ‘Links Rechts’-hit

Emma Koevoets 5 juli 2024

Het Instagram-account van het Duitse bisdom in Essen deelde onlangs een vrolijke video waarin misdienaars en misdienettes dansen en springen op een orgelcover van het Nederlandse nummer ‘Links Rechts’ van Snollebollekes. De video is inmiddels al meer dan 222.000 keer bekeken.

De Instagramreel van het account ‘ruhrbistum’ (bisdom van het Ruhrgebied) heeft al meer dan 5.500 vind-ik-leuks en talloze commentaren opgeleverd.

Het nummer, dat vooral bekend staat als een favoriet onder Nederlandse voetbalfans, lijkt sinds het Europees Kampioenschap ook internationaal aan populariteit te winnen, als we dit super tolle feestoptreden mogen geloven.

Het bijschrift van de video luidt: ‘Wenn der Organist mal wieder eskaliert’ (Wanneer de organist weer eens uit zijn dak gaat). De uitvoering wordt door het account toegeschreven aan organist Dominik Gerhard uit Bottrop, samen met de misdienaars van St. Johannes in Bottrop.

‘Echt geweldig!’

Een greep uit de Duitstalige reacties luidt: “Wat voor orgelstuk is het? Heel mooi.” En: “Ik vind het geweldig! Zing zelf mee in het kerkkoor, zo kun je de misdienaars inspireren, super.” Maar ook een Nederlandse reageert op de virale Instagramreel: “Hahaha, echt geweldig! Groetjes uit Nederland.”

Bekijk het filmpje hieronder. Hossen we zaterdagavond in Nederland ook weer van links naar rechts…?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bistum Essen (@ruhrbistum)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.