<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Opmerkelijk

Emeritus-paus brengt onverwacht bezoek aan Duitsland

KN Redactie 19 juni 2020
image
Broos, maar zichtbaar blij: emeritus-paus Benedictus kwam gisteren rond het middaguur in Duitsland aan. Foto: ADaniel Karmann, DPA via AP

Emeritus-paus Benedictus reisde donderdag geheel onverwacht af naar zijn geboorteland Duitsland. Aanleiding was de sterk verslechterde gezondheid van zijn 96-jarige broer Georg Ratzinger, die in het Beierse Regensburg woont.

Nadat Benedictus donderdag rond het middaguur aankwam, zocht hij meteen zijn broer op. De twee vierden samen de Mis in Georgs huis. Vandaag vieren de twee samen de Mis van het hoogfeest van het Heilig Hart, zo meldt het bisdom Regensburg.

‘Naar huis gekomen’

De voorzitter van de Duitse bisschoppenconferentie, Georg Bätzing, zei donderdag blij te zijn “dat hij, die een aantal jaren lid was van onze bisschoppenconferentie, naar huis is gekomen, hoewel de aanleiding een trieste is”.

Buitengewoon bezoek

Bij dit buitengewone bezoek wordt Benedictus vergezeld door onder anderen zijn privésecretaris, aartsbisschop Georg Gänswein, en zijn arts. Het bezoek vindt plaats met de uitdrukkelijke goedkeuring van paus Franciscus.

image
Mgr. Georg Ratzinger op archiefbeeld. De gezondheidstoestand van de oudere broer van emeritus-paus Benedictus is verslechterd. Foto: CNS Photo - Katharina Ebel, KNA

Warme band met zijn broer

De 93-jarige Benedictus heeft een bijzonder warme band met zijn drie jaar oudere broer Georg. Ze telefoneren nog dagelijks. Onder normale omstandigheden probeert probeert Georg zijn broer Joseph vier keer per jaar in Rome te bezoeken.

‘Goed verblijf’

Bätzing wenste Benedictus “een goed verblijf in Duitsland en de nodige rust om privé voor zijn broer te zorgen. Mijn gebeden zullen het verblijf van de paus en de reis van zijn broer Georg vergezellen”.

Benedictus blijft ‘zo lang als nodig’

Bronnen in de buurt van Benedictus zeiden dat het bezoek “zo lang als nodig” zal duren. Tijdens zijn pontificaat bezocht Benedictus Duitsland driemaal: in 2005, 2006 en 2011.

Bronnen: Katholische Nachrichten-Agentur, Catholic News Agency

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.