<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Opmerkelijk

Gezocht: kopers voor 20.000 overtollige flessen kloosterwijn

Peter Doorakkers 7 september 2020
image
Zuster Maria Magdalena hoopt via Breda Maakt Mij Blij 20.000 flessen kloosterwijn te kunnen verkopen. Screenshot: vimeo.com - Breda Maakt Mij Blij

De norbertinessen van het Brabantse Oosterhout dachten een goede deal met de KLM te hebben. Toen die vanwege de coronacrisis niet doorging, bleven ze zitten met liefst twintigduizend flessen witte wijn. De oplossing komt uit Breda, meldt omroepbrabant.nl.

Thibauld van der Steen en Frank Haagen startten daar eerder dit jaar het initiatief ‘Breda Maakt Mij Blij’.

170.000 gladiolen verkocht

Onder die vlag brengen ze producten aan de man van boeren en telers uit de omgeving van de West-Brabantse stad die hun gebruikelijke afnemers hebben zien wegvallen.

Bekendste voorbeeld waren waarschijnlijk de duizenden gladiolen van kweker Theo Theunissen uit Heumen, die bedoeld waren voor de Nijmeegse Vierdaagse. De verkoop aan particulieren werd een doorslaand succes: Theunissen kon alsnog 170.000 gladiolen kwijt.

https://www.

‘De zusters blijven zitten met die wijn’

Nu schieten Van der Steen en Haagen de zusters van priorij Sint-Catharinadal te hulp. Zij timmeren sinds 2014 aan de weg met wijn uit eigen wijngaard. Van de oogst van afgelopen jaar zouden 20.000 flessen naar luchtvaartmaatschappij KLM gaan, dat de witte wijn op intercontinentale vluchten wilde gaan schenken.

Door de coronacrisis ging dit echter niet door. “De deal moest nog getekend worden, maar de nonnen hadden er wel op gerekend. Nu blijven ze met die wijn zitten”, aldus de initiatiefnemers.

‘Vliegende start’ wijnverkoop

Tegen Omroep Brabant zeggen ze “een vliegende start” gemaakt te hebben met de verkoop, waarvan de opbrengst naar de zusters gaat: “We hebben in een paar uur tijd al honderd bestellingen.”

Dat is nodig ook: deze maand al staat de nieuwe druivenoogst op stapel. Breda Maakt Mij Blij wil de veertien zusters van Catharinadal met vrijwilligers daarbij gaan helpen.

Bronnen: Omroep Brabant, Brabants Dagblad

https://www.kn.nl/abonnementen/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.