fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Opmerkelijk

‘Het beste van twee schuimende tradities’: trappistinnen maken shampoo van trappistenbier

Sanne Gerrits 24 oktober 2019
image
De trappistinnen van abdij Onze-Lieve-Vrouwe van Nazareth in Brecht oogsten lavendel voor hun zepen. www.trapp.be

De zusters trappistinnen van de abdij Onze-Lieve-Vrouwe van Nazareth in Brecht brengen een nieuw product op de markt: shampoo op basis van het trappistenbier Westmalle Dubbel. “We brengen het beste van twee schuimende tradities samen”, aldus abdis zuster Katharine.

De zusters Trappistinnen maken al sinds 1964 allerlei verzorgingsproducten als handzeep, vloerzeep en afwasmiddel onder de naam Trapp. Zo proberen ze te leven van het werk van hun handen.

Naast de beslissing om hun abdijwinkel in een nieuw en moderner jasje te steken, besloten ze recent om met een absoluut uniek product uit te pakken: een shampoo op basis van trappistenbier.

Geen slechte combinatie

“We hebben de vraag gesteld aan de Trappisten uit Westmalle om samen een product te maken”, vertelt zuster Katharine in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. “Onze zeep en hun bier, dat zijn allebei zeer goede producten, een combinatie kan dus niet slecht zijn”, zei de zuster tegen de VRT.

“Oudere zusters herinneren zich nog van vroeger dat hun moeder hun haar waste met bier voor meer volume en krullen. Bier heeft namelijk heel goeie eigenschappen voor huid en haar”, aldus zuster Katharine. Het klooster heeft de shampoo door een extern bureau laten testen op goede eigenschappen.

Lees verder onder de foto.

image
Om de link met het bier te benadrukken, wordt de shampoo geleverd in een beugelflesje. Foto: trapp.be

Uitgebreid testpubliek: ‘Alle zusters enthousiast’

De shampoo heeft een licht parfum om de biergeur niet te laten overheersen, maar wordt wel verpakt in een beugelflesje om de link duidelijk te maken. “We zijn hier met 23 zusters, een uitgebreid testpubliek dus, en we zijn allemaal even enthousiast!”

De nieuwe shampoo is samen met de andere verzorgingsproducten te verkrijgen via de website van de zusters en in diverse kloosterwinkels in Nederland, België en Frankrijk.