fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Opmerkelijk

Ierse zusters dansen erop los om mensen op te vrolijken

Emma Koevoets 1 maart 2021
image
Een fragment uit de video van de Ierse zusters Foto: Youtube

Een groep redemptoristinnen in Dublin is viraal gegaan met een video waarin ze de Jerusalema-challenge aangaan. Doel van de dansuitdaging is om mensen op te vrolijken tijdens de Covid-19-pandemie.

In het filmpje danst een groepje Red Nuns op het vrolijke nummer Jerusalema van artiest Master KG, meldt The Irish Post. De video is opgenomen in en rond hun St. Alphonsus-klooster in Drumcondra.

Opbeuren

Naast de zusters deden ook paters en broeders redemptoristen mee. De religieuzen dansten erop los om degenen die het moeilijk hebben, op te beuren. Ook bidden ze “voor onze wereld in deze moeilijke tijden”.

Zuster Lucy Conway zei tegen RTÉ News zei dat ze “mensen wilden opvrolijken, het is een moeilijke tijd geweest”. De zusters waren uitgedaagd door de paters en broeders, en volgens zuster Lucia bracht de uitdaging hen allemaal dichter bij elkaar.

Positieve reacties

Het internetfilmpje werd in no-time ontzettend populair. Binnen 24 uur nadat de video op sociale media werd gepost, was hij tienduizenden keren bekeken en waren er honderden positieve reacties op gekomen. Er werd vooral verbaasd gereageerd dat de zusters en broeders zo los in de heupen zijn.