fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Opmerkelijk

Kerk in Berkel zendt speciale Paasmusical uit

Emma Koevoets 2 april 2021
image
Scènes uit de paasmusical 'Goed Nieuws' Foto: Youtubekanaal Parochie Christus Koning

Vanuit de OLV Geboortekerk in Berkel wordt er op Stille Zaterdag een online gezinsviering met musical uitgezonden via het Youtubekanaal van de parochie. RTV Lansingerland zendt de paasviering live uit.

Pastor Winfried Kuipers van parochie Christus Koning speelt de verrezen Jezus die onherkenbaar met twee leerlingen naar Emmaus loopt. Het idee van Kuipers voor een paasmusical kwam voort uit het succes van een eerdere kerstmusical in 2020. Hij organiseerde deze editie samen met de jongerenwerker van de parochie.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Tijdens de lockdown kunnen vieringen niet doorgaan zoals normaal gesproken. Maar gelukkig bieden livestreams een uitkomst. De Paasmusical is genaamd ‘Goed Nieuws’ te midden van al het slechte nieuws vandaag de dag. “Het idee is overgenomen van The Passion”, vertelt Kuipers. “De musical wordt opgevoerd door jongeren tussen twaalf en twintig jaar van onze jongerengroepen en het filmwerk is gedaan door vrijwilligers.”

Modern paasverhaal

De musical vertelt het paasverhaal gebaseerd op Lucas 24, maar speelt af in 2021. “Dat is omdat wij als kerk naar buiten willen treden”, zegt Kuipers. “Tijdens de kerstmusical ervaarden we dat meer dan duizend mensen keken via het lokale tv-kanaal. Je bereikt dan ook mensen die niet kerkelijk zijn.”

https://www.kn.nl/abonnementen/

Het paasverhaal is gemoderniseerd vanwege herkenbaarheid voor mensen in deze tijd. “Er komt een scène in voor dat men Jezus als lijstrekker wil” deelt Kuipers als verwijzing naar de recente verkiezingen. “Maar Jezus is bang voor opstand.”

Interactief

Kinderen uit het kinderkoor de Vrolijke Nootjes uit Nootdorp zingen Kerkelijke liederen van de zingende echtparen Marcel en Lydia Zimmer en Elly en Rikkert. “En ‘Afscheid nemen bestaat niet’, van Borsato”, vertelt Kuipers.

Een aantal kinderen zal vragen beantwoorden over verdriet en troost. Andere kinderen zullen een gebed uitspreken. De viering krijgt ook een interactief element door middel van een chatbox. Daar kunnen alle kijkers reacties en gebedsintenties achterlaten die tijdens en na de viering door de organisatoren worden voorgelezen.

> Youtubekanaal Parochie Christus Koning