<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Opmerkelijk

Keulse kathedraal doet het licht weer aan

KNA 6 april 2023
image
De iconische Dom van Keulen. Foto: CNS - Harald Oppitz, KNA

Vanaf de Paaswake zal de grootste en bekendste gotische kathedraal van Duitsland na maanden van duisternis ‘s nachts weer verlicht zijn.

De Dom van Keulen had zijn verlichting in augustus 2022 uitgeschakeld naar aanleiding van oproepen om energie te besparen vanwege de oorlog in Oekraïne. Sindsdien is nieuwe LED-verlichting geïnstalleerd die ongeveer 60 procent minder energie verbruikt dan het vorige systeem.

‘Niet alleen symbolisch’

Pasen is bewust gekozen voor de inschakeling, vertelde de bouwmeester van de kathedraal, Peter Füssenich, aan de katholieke website domradio.de. Op die manier komt het licht van de opstanding in de wereld: “Niet alleen symbolisch, maar ook in werkelijkheid.”

Om de afhankelijkheid van energie uit Rusland te verminderen, hebben de staat en de kerken in Duitsland maandenlang de nachtverlichting in tal van openbare gebouwen uitgeschakeld.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.