<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Opmerkelijk

Nieuwe Vaticaanse straatkrant geeft armen de hoofdrol

KN Redactie 29 juni 2022
image
In het maandblad L’Osservatore di Strada, nemen ook armen en daklozen deel aan het redactiewerk. Foto: Vatican Media

Het Vaticaanse dagblad L’Osservatore Romano geeft een nieuwe maandelijkse krant uit, die gericht is op armen. L’Osservatore di Strada kwam dinsdag voor het eerst uit en zal zowel online als op papier verschijnen.

Volgens het Vaticaan moet de nieuwe straatkrant een “stem zijn voor stemlozen”. L’Osservatore di Strada is een krant waar armen ook deelnemen aan het redactionele werk, door onder meer te schrijven en zich te laten interviewen.

Armen en daklozen

De straatkrant zal een zondag in de maand tegen een vrijwillige gift verkrijgbaar zijn op het Sint-Pietersplein. De daaruit voorvloeiende inkomsten zullen besteed worden aan de armen en daklozen die meewerken aan de krant.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Iedere editie zal draaien rond een bepaald thema, en commentaar bevatten van daklozen. Daarnaast zullen artikelen verschijnen die gezamenlijk geschreven zijn door bekende auteurs en gemarginaliseerde mensen.

Speciale rubriek

Ook zal de krant berichten plaatsen over paus Franciscus en zal er een speciale rubriek zijn met illustraties, tekeningen, verhalen en gedichten van armen.

De krant maakt onderdeel uit van het Vaticaanse dagblad L’Osservatore Romano.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.