<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Opmerkelijk

Souvenirs en kleding Heilig Jaar 2025 nu al te koop in officiële winkel nabij het Vaticaan

Emma Koevoets 4 juni 2024
image
Een mannequin, gekleed in een kazuifel en stola met het officiële logo van het Heilige Jaar 2025, staat in de Jubilee Official Store aan de Via della Traspontina in Rome. Foto's: CNS - Cindy Wooden

In Nederland vinden mensen het vroeg als er in september pepernoten in de supermarkt liggen, maar zeven maanden voordat de Heilige Deur van de Sint-Pietersbasiliek wordt geopend, gaat de verkoop van pelgrimspakketten en toeristische snuisterijen al van start.

Aartsbisschop Rino Fisichella, pro-prefect van de afdeling voor nieuwe evangelisatie van het Dicasterie voor Evangelisatie en hoofdorganisator van het Heilige Jaar 2025, knipte op 27 mei het groene lintje door waardoor de officiële jubeljaarwinkel aan de Via della Traspontina werd geopend.

‘Tijd van wachten’

De winkel bevindt zich op slechts enkele meters van de officiële pelgrimsroute, vlakbij de hoofdlaan die naar het Sint-Pietersplein leidt. Hier zijn kazuifels en stola’s met het jubileumlogo verkrijgbaar, evenals T-shirts, sweatshirts met capuchon, rozenkransen, sleutelhangers, magneten, mokken, kaarsen, baseballpetten en teddyberen in pelgrimskleding.

Hoewel het Heilig Jaar pas op kerstavond begint, zijn er nu dus al souvenirs verkrijgbaar. “Dit is de tijd van wachten, die altijd het moeilijkst is, maar zodra de pelgrims beginnen te arriveren, zal de verwachting veranderen in enthousiasme”, aldus de aartsbisschop, geciteerd op de Jubileumwebsite.

Hij sprak volgens persbureau CNS de hoop uit dat de winkel “een authentiek teken van welkom” zou zijn en tegemoet zou komen aan het verlangen van de pelgrims “om als zodanig herkend te worden”. Stegip4, een merchandisingbedrijf uit Rome, is de eigenaar van de pas geopende winkel. Het Vaticaan heeft het bedrijf uitgekozen als officiële leverancier van jubileumartikelen.

De door het Vaticaan erkende pelgrimsuitrusting en souvenirs voor het Heilig Jaar 2025 zijn te zien in de hoofdetalage van de jubeljaarwinkel. Veeg naar links voor meer foto’s.

Pelgrimsrugzak

Begin januari van dit jaar maakte Fisichella bekend dat Stegip4 na een internationale aanbesteding was geselecteerd om de zogenaamde ‘pelgrimsrugzak’ te ontwerpen, produceren en op de markt te brengen.

De inhoud van deze rugzak bevat een breedgerande hoed, een sjaal, een aluminium waterfles, een regenponcho en een polsrozenkrans. De jubeljaarwinkel verkoopt zowel de complete rugzakken als de afzonderlijke inhoudsartikelen.

https://www.kn.nl/heilig-jaar/

Via de website van de winkel kunnen bisdommen, parochies of organisaties die een pelgrimstocht naar Rome sponsoren tijdens het Heilig Jaar, gepersonaliseerde T-shirts en sweatshirts met capuchon bestellen, waarbij de naam of het logo van de groep wordt toegevoegd.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.