fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Opmerkelijk

SP’er stopt met politiek, begint aan priesteropleiding

Peter Doorakkers 4 september 2019
image
Pulles' besluit is "het gevolg van gebed, persoonlijke ontwikkeling en de durf om op Gods roepstem antwoord te geven". Foto: Patrick Fore - unsplash.com

De Maastrichtse SP-fractievoorzitter Bram Pulles geeft de politiek eraan om aan de opleiding tot priester te kunnen beginnen.

Dat meldt L1. In een toelichting op zijn opvallende stap zei de 25-jarige Pulles volgens de Limburgse omroep: “Dat besluit is het gevolg van gebed, van persoonlijke ontwikkeling en van de durf om op de roepstem van de Drie-ene God antwoord te geven.”

‘Enige pijn in het hart’

Pulles zei “met enige pijn in het hart” de Maastrichtse gemeentepolitiek te verlaten. Tegelijk heeft hij “het volste vertrouwen dat ik hier de juiste stap zet”.

In dagblad De Limburger gaf hij aan: “Ik ben hier natuurlijk al een tijdje mee bezig. Ongeveer een maand geleden heb ik de knoop definitief doorgehakt.”

Pulles gaat studeren aan Rolduc, de priesteropleiding van het bisdom Roermond.

Voorzitter Maastrichtse SP niet verrast

De afdelingsvoorzitter van de Maastrichtse SP was volgens L1 niet verrast door de stap van zijn fractievoorzitter.

“We kennen de religieuze kant van Bram”, aldus Jack Gerats. “Hij is al een tijd zoekende geweest. Bram gaat ervoor, ook al is deze stap ongebruikelijk in de huidige samenleving.”