fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Opmerkelijk

Spiderman ontmoet paus Franciscus: ‘Het was écht ontroerend’

KN Redactie 24 juni 2021
image
Afgelopen woensdag had paus Franciscus een korte ontmoeting met een superheld. De man verkleed als Spiderman vrolijkt kinderen in ziekenhuizen op met zijn bezoek. Foto: CNS photo - Vatican Media

Het komt niet vaak voor dat een superheld de wekelijkse audiëntie van paus Franciscus bijwoont. Maar afgelopen woensdag zat plotseling Spiderman tussen de menigte. De stripheld had een korte ontmoeting met de paus en gaf hem zijn eigen Spiderman-masker.

De man die van top tot teen gekleed was in een strak rood met blauw pak, is 28-jarige de Italiaanse Mattia Villardita. Hij gaat regelmatig verkleed als Spiderman naar ziekenhuizen om daar zieke kinderen te bezoeken.

‘Alledaagse held’

“Ik probeer een deel van het lijden van ziekenhuispatiënten te verlichten”, vertelde hij woensdag 23 juni na afloop van de audiëntie. “Ik ben katholiek en ik ben erg blij met deze ervaring.”

Villardita zei dat paus Franciscus wist van zijn “missie” en dat de paus hem had gezegd dat hij maar veel selfies met kinderen op het plein moest maken.

Vorig jaar kreeg Villardita al een hoge onderscheiding van de Italiaanse president voor zijn daden als “alledaagse held”.

Ziekenhuiszalen

In het dagelijks leven heeft Villardita een fulltime baan. In zijn vrije tijd tovert hij zich om als Spiderman en verrast hij kinderen in ziekenhuizen.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Waarom? Hij kent als geen ander de situatie waarin patiënten en hun families zitten. Als kind onderging hij namelijk meerdere operaties vanwege een aangeboren afwijking. Hij bracht maanden door op de ziekenhuiszalen van een ziekenhuis in Genua en was er negentien jaar lang patiënt.

“Die ervaring heeft me geholpen om deze patiënten en hun families te helpen”, legde Villardita uit.

Waarom Spiderman? “Het is mijn favoriete personage van toen ik zelf kind was.”

[FOTOGALERIJ - Gebruik de pijltjes om te bladeren] Foto's: CNS photo - Paul Haring

Superhelden

Villardita lanceerde twee jaar geleden zijn project ‘ Superhelden op de ziekenzaal’. Ook sommige van zijn vrienden doen dit vrijwilligerswerk met hem en verkleden zich dan als andere populaire personages.

De coronacrisis hield hem niet tegen. Toen Italië in een strikte lockdown ging, ging hij met de kinderen videobellen. Als superheld voerde hij meer dan 1.400 videogesprekken voordat hij in december weer persoonlijk terugkeerde naar de ziekenhuizen.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Ontroerend

Bij de ontmoeting met paus Franciscus sprak hij kort over het lijden van de kinderen en hun families dat hij elke dag ziet. Het moment “was echt, echt ontroerend”, zei hij.

Bron: Catholic News Agency