<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Opmerkelijk

Vaticaanse apotheek neemt robot in dienst voor magazijn

Catholic News Service 29 augustus 2019
image
De Vaticaanse robot in actie (Foto: CNS photo/Vatican Media)

De 145 jaar oude apotheek van het Vaticaan heeft een nieuwe medewerker: een hypermoderne robot die achter de schermen het magazijn reguleert, medicijnen ophaalt en snel naar de toonbank brengt.

Het Vaticaan beweert de drukste apotheek van de wereld te runnen en kocht het nieuwe automatische systeem in Duitsland.

Revolutie

Hoofd van de apotheek, Sint Johannes de Deo broeder Binish Thomas Mulackal, noemt de technologie een revolutie binnen het bedienen van de dagelijkse 2000 klanten.

Omdat de robot de bestelling plaatst, opzoekt in het magazijn, met zijn robotarm uit de schappen haalt en bezorgt bij de toonbank, heeft de apotheker meer tijd voor zijn klant en voor advies en instructies, aldus de broeder tegenover L’Osservatore Romano van 25 augustus.

Minder wachttijd

Het snelle systeem betekent ook dat de klanten zeker 30% minder moeten wachten aan de toonbank.

Een volledig geautomatiseerd magazijn vermindert de benodigde ruimte, zodat er meer ruimte is voor de voorkant van de apotheek, wellicht voor nieuwe diensten, aldus broeder Mulackal.

Het systeem houdt de verkoop en de voorraad bij. Zijn optische herkenningstechniek kan de houdbaarheidsdata van de medicijnen lezen.

Kwetsbaarheden

Omdat robots niet geheel immuun zijn voor elektronische of mechanische storingen, meent de broeder dat de meeste problemen binnen vier uur verholpen kunnen worden.

Om er zeker van te zijn dat de robot niet bezwijkt aan zijn eigen kwetsbaarheden of virussen, moet de software regelmatig goed worden ge-updatet, zegt hij.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.