fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Oud-woordvoerder bisschoppenconferentie Pieter Kohnen overleden

KN Redactie 4 februari 2018
image
Pieter Kohnen

In Den Bosch is vrijdag na een kort verblijf in het ziekenhuis Pieter Kohnen overleden. De oud-woordvoerder van de Nederlandse bisschoppenconferentie werd 46 jaar oud.

Het nieuws van Kohnens overlijden werd op Facebook bekendgemaakt door Geertjan van Rossem, de plebaan van de Bossche Sint-Janskathedraal. Pieter Kohnen was jarenlang lid van het kerkbestuur van de Sint-Jan. Hij was getrouwd en had met zijn vrouw Anneke vier kinderen.

‘Verslagenheid en verdriet’

Van Rossem schrijft “met verslagenheid en verdriet” kennis te hebben genomen van het overlijden “na een kort verblijf in het ziekenhuis, van onze dierbare medeparochiaan en gewaardeerd kerkbestuurslid van de Sint-Jan”.

“We zullen zijn enthousiasme en gedrevenheid, zijn creatieve ideeën en energie, en in dit alles zijn hartelijke toewijding aan de Kerk van Christus missen”, aldus Van Rossem. “We bidden voor zijn zielenrust en om sterkte voor zijn vrouw Anneke en hun vier kinderen, voor zijn ouders en dierbaren.”

Woordvoerder bisschoppenconferentie

De in Limburg geboren Kohnen studeerde theologie. Hij werkte als woordvoerder en beleidsmedewerker voor de Nederlandse bisschoppenconferentie. Het meest recent was hij werkzaam als directeur van het Verband van Katholieke Maatschappelijke Organisaties (VKMO) in Den Bosch. (Brabants Dagblad/KN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.