<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Pakistaanse christenen willen wet tegen religieuze discriminatie

KN Redactie 15 augustus 2017
image
In Pakistan werd maandag de zeventigste verjaardag van de onafhankelijkheidsverklaring gevierd. Deze mensen wonen een vliegshow van de Pakistaanse luchtmacht bij in de hoofdstad Islamabad. (Foto: AP)

Christenen in Pakistan eisen een wet tegen religieuze discriminatie. “Een dergelijke wet zou concrete handvaten bieden om in geval van (religieuze) discriminatie over te gaan tot strafrechtelijke vervolging”, stellen christelijke burgerrechtenorganisaties in een resolutie. Dat meldt Ucanews.

De resolutie werd opgesteld op een congres rond religieuze pluriformiteit in de Pakistaanse stad Lahore, Pakistan. Het congres was een initiatief van onder meer de Commissie voor Vrede en Gerechtigheid van de Pakistaanse bisschoppenconferentie.

Shahbaz Bhatti

Een aantal dagen voor de zeventigste verjaardag van de Pakistaanse onafhankelijkheid werd het document openbaar gemaakt, op de ‘dag van de minderheden’. De dag werd in 2009 ingevoerd door toenmalig minister van Minderheden Shahbaz Bhatti. De katholieke Bhatti werd twee jaar later door islamitische tegenstanders vermoord omdat hij de beruchte blasfemiewet gewijzigd wilde zien.

Onderdrukking religieuze minderheden

Christenen, hindoes en andere religieuze minderheden worden onderdrukt in het overwegend islamitische Pakistan. Dat werd op 14 augustus 1947 onafhankelijk van Groot-Brittannië en creëerde hiermee een scheiding met India.

Aansluitend kwam er een massale bevolkingsbeweging op gang waarin hindoes naar India en moslims naar Pakistan vluchtten. Het geweld dat daarbij ontstond, kostte aan een half miljoen mensen het leven. (KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.