<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Pakistan: vijf doden bij aanval op christelijke buurt

KN Redactie 5 september 2016
image
Een nabestaande rouwt om de christen die omkwam bij de aanval op een christelijke buurt bij Peshawar. (Foto: AP)

Bij een aanval op een christelijke wijk in de buurt van de Noord-Pakistaanse stad Peshawar zijn vorige week vijf doden gevallen: de vier aanvallers en een beveiliger.

Op dezelfde dag bliezen twee zelfmoordenaars zichzelf op bij een rechtbank in Mardan, eveneens in het noorden van Pakistan. Daarbij vielen zeker twaalf doden.

Toenemende vervolging minderheden

Politici, activisten en christelijke leiders veroordeelden tegenover nieuwsdienst AsiaNews het geweld tegen religieuze minderheden in Pakistan, die in toenemende mate worden vervolgd door radicale moslims.

Factie van de Taliban

De aanval op de christelijke wijk werd opgeëist door een factie van de Taliban, Jamaat-ur-Ahrar. De vier terroristen probeerden de christelijke wijk te bestormen, maar werden tegengehouden door agenten en lokale beveiligers, van wie er een omkwam.

De Pakistaanse regering zette na de aanslag het leger in om scholen, ziekenhuizen en kerken te beveiligen. De Pakistaanse premier Sharif heeft beide aanslagen veroordeeld. (AsiaNews/ABC)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.