fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Pakistan verklaart christelijke zenders illegaal

KN Redactie 11 oktober 2016
image
Foto: AP

De Pakistaanse regering heeft vorige maand elf christelijke televisiekanalen die in het Urdu uitzenden illegaal verklaard.

Tien kabel- en een webkanaal gerund door protestantse groepen als Isaac TV, Gawahi TV, God Bless TV, Barkat TV, Praise TV, Zindagi TV, Shine TV, Jesus TV, Healing TV, Khushkhabari TV en het katholieke tv-netwerk van het aartsbisdom Lahore.

Onmiddellijk staken

De verantwoordelijke overheidsinstantie heeft de directies aangeschreven en opgedragen de “illegale” uitzendingen onmiddellijk te staken.

Geen plek voor christenen

Volgens pater Mushtaq Anjum is daarmee “de verkondiging van de Blijde Boodschap illegaal verklaard. Het is de christelijke gemeenschappen een paar jaar geleden na veel inspanningen gelukt om televisienetwerken op te zetten om met christenen over het geloof te spreken. Voor christenen is op de reguliere televisiekanalen geen plek. Wij willen weten waarom dit nu illegaal verklaard is. Dit is een nieuwe discriminerende wet die niet-moslims raakt.”

Aanval op grondlegger Pakistan

De priester eist ingrijpen door de christelijke minister Kamran Michael “want dit is een echte aanval op de vrijheid om je godsdienst uit te oefenen. Het is ook een aanval op de visie van de grondlegger van Pakistan, Muhammad Ali Jinah, die een vrije samenleving voor zich zag en niet een islamitisch land. Maar door zo te doen gaat Pakistan in plaats daarvan door met het behandelen van leden van religieuze minderheden als tweederangs burgers.”

Verbod opheffen

De in media gespecialiseerde pater camilliaan vraagt de regering “deze intimidatie-acties te stoppen en het verbod op te heffen.”