fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Patriarch Bartholomeus te gast bij paus

KN Redactie 27 mei 2018
image
(Foto: CNS) Paus Franciscus samen met het hoofd van de Oosters-orthodoxe kerk in het Apostolische Paleis.

Paus Franciscus en de oecumenische patriarch Bartholomeus van Constantinopel hebben elkaar zaterdag in Vaticaanstad ontmoet.

“De huidige moeilijkheden en crises binnen het mondiale economische systeem hebben een onmiskenbare ethische dimensie”, zei paus Franciscus tegen zo’n 500 bedrijfsleiders, theologen en voorstanders van de katholieke sociale leer.

Goddelijke bestemming

Patriarch Bartholomeus voegde hieraan toe dat je “de identiteit en waarde van een cultuur of samenleving niet kunt beoordelen aan de hand van economische groei, de technologische ontwikkeling of de organisatie ervan. Een beschaving wordt beoordeeld op het feit of het uiteindelijke referentiepunt de menselijke persoon is, in relatie tot zijn ware goddelijke bestemming en de bescherming van zijn wereld.”

Uitstekende betrekkingen

De betrekkingen tussen paus Franciscus en patriarch Bartholomaios zijn uitstekend. Zij ontmoeten elkaar geregeld, zoals in Jeruzalem, Rome en Istanbul (2014), op het Griekse eiland Lesbos en in Assisi (2016) en in Egypte (2017). (CNS/KRO)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.