fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus: ‘met volle handen’ uit Mexico teruggekeerd

KN Redactie 21 februari 2016
image
Paus Franciscus bidt voor de afbeelding van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe in de naar haar vernoemde basiliek in Mexico-Stad. In stilte bij die afbeelding te kunnen zijn, was "wat ik me het meest gewenst had", zei Franciscus vandaag bij het angelusgebed.

Paus Franciscus toonde zich zondag diep geraakt door zijn reis naar Mexico.

Zijn vele ontmoetingen waren vervuld van het licht van het geloof, zo zei hij bij het angelusgebed op het Sint-Pietersplein.

‘Een zuiver, sterk geloof’

Franciscus zei “met volle handen” uit Mexico teruggekeerd te zijn, en dat is, voegde hij toe, een geschenk voor de hele wereldkerk.

“Dat is de erfenis van de Heer voor Mexico: een rijkdom aan onderscheiden culturen, die tegelijkertijd een gemeenschappelijk geloof hebben, een zuiver, sterk geloof, gekenmerkt door veel levendigheid en menselijkheid”, aldus de paus.

Paus: Mexicaanse gezinnen voorbeeld voor het geloof

Een lichtend voorbeeld voor het geloof zijn de Mexicaanse gezinnen, ging hij verder.

“Ze hebben mij met vreugde als boodschapper van Christus opgenomen, als een herder van de hele Kerk, en hebben mij tegelijk lichtende en sterke getuigenissen gegeven; getuigenissen van geleefd geloof, een geloof, dat het leven verheldert, voor de opbouw van alle christelijke gezinnen van de wereld.”

Hetzelfde geldt volgens de paus voor de jongeren, religieuzen, priesters, arbeiders en gevangenen die hij op zijn reis door Mexico ontmoette.

Maria van Guadalupe centraal

Franciscus benadrukte dat het bedevaartsoord van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe in het centrum van zijn reis stond.

“Voor de afbeelding van de moeder in stilte te verwijlen, was dat, wat ik me het meest gewenst had. En ik dank God, dat Hij het mogelijk heeft gemaakt”, sprak de paus.

“Ik heb daar gemediteerd en me door haar laten aanzien, wier ogen de blikken van al haar kinderen opnemen, het lijden van geweld, ontvoeringen, moorden en overvallen, waaronder vele arme mensen en vele vrouwen moeten lijden.”