<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Nederlandse bisschoppen vragen gebed voor slachtoffers Brussel

KN Redactie 23 maart 2016
image
In het centrum van Brussel, op Place de la Bourse, leggen mensen bloemen neer en steken kaarsjes aan om de slachtoffers van de terreuraanslagen te herdenken. (Foto: AP)

De Nederlandse bisschoppen roepen op “mee te bidden voor de slachtoffers” die gisteren bij de terreuraanslagen in Brussel zijn gevallen.

Bij de aanslagen op het vliegveld Zaventem en in het metrostation Maalbeek vielen tenminste dertig doden en 230 gewonden.

Islamitische Staat

De aanslagen in Brussel zijn opgeëist door de islamitische terreurgroep Islamitische Staat.

‘Haat en geweld’

De Nederlandse bisschoppen vragen “te bidden voor de doden, de gewonden, hun familie en vrienden, maar ook voor alle Belgen, die zich nu geconfronteerd zien met haat en geweld door terroristen”.

In Brussel vond gisteravond een interlevensbeschouwelijke wake plaats in de Sint-Niklaaskerk, waarin onder meer de bisschop van Gent, mgr. Luc van Looy, voorging. (KN/rkkerk)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.