<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus brengt verrassingsbezoek aan twee kloosters

KN Redactie 10 augustus 2016
image
Paus Franciscus met mgr. Pompili en een van de benedictinessen. (Screenshot: Twitter.com/TweetingPriest)

Paus Franciscus heeft dinsdag een verrassingsbezoek gebracht aan twee kloosters ten noorden van Rome.

‘s Ochtends ging Franciscus naar de provincie Rieti, waar hij stopte bij het klooster van de franciscanessen van St.-Philippa Mareri in het plaatsje Borgo San Pietro. Diezelfde dag bracht hij ook een bezoek aan de benedictinessen van het Eerherstel van het Heilig Aangezicht van Onze Heer Jezus Christus in Carsoli.

Bisschop van Rieti

De paus werd vergezeld door de bisschop van Rieti, mgr. Domenico Pompili, en diens assistente, zuster Angela Severino.

Eerste kerststal

Het was niet de eerste keer dat paus Franciscus Rieti aandeed. Op 4 januari bezocht hij in Greccio de lokale franciscanencommuniteit. Hij bad er in het heiligdom waar volgens de overlevering Sint-Franciscus de eerste kerststal opzette.

Ook toen ontmoette hij mgr. Pompili, evenals een groep van ongeveer zeventig jongeren die deelnamen aan een pelgrimage naar het heiligdom.

Volgens Il Messaggero zei de Vaticaanse persdienst dat het om een “privébezoek” ging. (CNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.