fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus dient ernstig zieke jongen vormsel toe

KN Redactie 13 september 2016
image
Paus Franciscus bij de jubileumaudiëntie van 10 september. Voorafgaand diende hij een ernstige zieke jongen het sacrament van het vormsel toe (Foto: AP)

Voorafgaand aan zijn jubileumaudiëntie nam paus Franciscus afgelopen zaterdag de tijd om een ernstig zieke jongen het sacrament van het vormsel toe te dienen.

Giuseppe Chiolo wordt in het kinderziekenhuis van de Italiaanse stad Florence behandeld voor kanker. Omdat de 16-jarige jongen heel graag het sacrament van het vormsel wilde ontvangen, schreef hij een brief aan paus Franciscus met de vraag om hem te mogen ontmoeten.

Gebed

De paus ging onmiddellijk op dat verzoek in en afgelopen zaterdag werd de jongen met een ambulance van Florence naar Rome gebracht. Voorafgaand aan de jubileumaudiëntie, die de paus in het Heilig Jaar één zaterdag per maand houdt, ontmoette Franciscus de jonge Giuseppe.

De paus omhelsde de jongen en diende hem in een korte ceremonie het sacrament van het vormsel toe. Daarna gaf Franciscus hem een rozenkrans en vroeg de jongen niet te vergeten voor hem te bidden.

Ouders en zus

Bij de ceremonie waren ook de ouders van Giuseppe aanwezig, Carmelo en Maria Giuseppina, en zijn zus Dafne. Ook de kapelaan van het kinderziekenhuis waar de jongen wordt behandeld was erbij aanwezig. (AP/RV)