fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus Franciscus feliciteert jarig KN

KN Redactie 4 oktober 2018
image
Foto: CNS - Paul Haring

Paus Franciscus verzekert de redactie en de lezers van Katholiek Nieuwsblad van zijn gebed, bij gelegenheid van het 35-jarig bestaan van de krant.

Paus Franciscus heeft KN een felicitatieboodschap doen toekomen voor zijn jubileum. Een teken van bijzondere nabijheid, zeker op een moment waarop het bureau van de paus bezaaid is met talloze en essentiële kwesties die om zijn aandacht vragen.

Geestelijke nabijheid

Toch wilde Franciscus in ieder geval blijk geven van zijn geestelijke en pastorale nabijheid bij de lezers van de krant, en zijn waardering uitspreken voor de redactie van KN. De paus stelde de brief die hem door KN werd toegestuurd dan ook bijzonder op prijs.

Daarin werd Franciscus geïnformeerd over het 35-jarig bestaan van de krant en over hoe KN voor vele Nederlandse en Vlaamse gelovigen een belangrijk instrument is om in contact te blijven met wat er gaande is in het Vaticaan, en op de hoogte gesteld te worden van zijn woorden, die elke week in de krant staan.

Jubileum

Bij het bereiken van dit jubileum, betekenen het gebed en de nabijheid van de Heilige Vader veel voor alle medewerkers van KN bij het voortzetten van hun missie voor de universele Kerk, waarvan de paus ook op de hoogte is.

Katholiek Nieuwsblad bedankt paus Franciscus dan ook voor zijn gebed en geestelijke nabijheid. Daar zijn wij heel blij mee!