fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus Franciscus: ‘Ga elke dag naar de aanbidding’

KN Redactie 9 juli 2016
image
Foto: AP

De paus moedigt alle gelovigen aan om “waar mogelijk elke dag het Heilig Sacrament te bezoeken dat bewaard wordt in onze kerken, en vaak vergeten”.

Dat schrijft Franciscus in een boodschap voor het Eucharistisch Congres dat van 15-18 september plaats zal vinden in de Italiaanse stad Genua.

‘Sacrament van liefde’

De boodschap van de paus werd gisteren door het Vaticaan naar buiten gebracht. Daarin schrijft de paus dat hij “de gelovigen aanmoedigt om de Allerheiligste Eucharistie altijd te eren”.

Verwijzend naar Sacrosantum Concilium, een document van het Tweede Vaticaans Concilie, noemt Franciscus de Eucharistie “een sacrament van liefde, een teken van eenheid, een verbond van barmhartigheid”.

Elke dag

De paus roept de gelovigen op door het Allerheiligste gevoed te worden opdat ze “broederlijk onderling met elkaar verbonden zijn” en “samenwerken bij het opbouwen van de Kerk en van het goede in de wereld”.

Daarom wil Franciscus iedereen aanmoedigen om “waar mogelijk elke dag” en “vooral te midden van de moeilijkheden van het leven” het Heilig Sacrament van de oneindige liefde van Christus en zijn barmhartigheid te bezoeken dat bewaard wordt in onze kerken, en vaak vergeten”.

Als een kind

Ga naar het Allerheiligste, schrijft de paus “om als een kind met Hem te spreken, in stilte naar Hem te luisteren, en jezelf in vrede aan Hem toe te vertrouwen”. (KN/RV)