fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus Franciscus veroordeelt aanslag homobar Orlando en bidt voor de slachtoffers

KN Redactie 13 juni 2016
image
Amerikanen rouwen om de slachtoffers van de aanslag op de homobar in Orlando. Op de foto rouwenden bij een wake. (Foto: AP)

Paus Franciscus veroordeelt de aanslag die zondag op een homobar in Orlando, Florida, werd gepleegd als “moorddadige dwaasheid en zinloze haat”.

Daarbij kwamen tenminste vijftig mensen om het leven.

Paus bidt voor slachtoffers

De autoriteiten in Orlando verwachten dat het dodental nog oploopt; 53 mensen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Paus Franciscus is geschokt en bedroefd door deze aanslag, en bidt voor de slachtoffers en hun families en nabestaanden, laat de woordvoerder van het Vaticaan, pater Federico Lombardi s.j. weten in een verklaring.

‘Vertrouw hen toe aan de Heer’

“Delend in hun (families, nabestaanden – red.) onbeschrijfelijke leed vertrouw ik hen (de slachtoffers – red.) toe aan de Heer, zodat zij troost kunnen vinden. We hopen allen dat er, zo snel mogelijk, manieren gevonden kunnen worden om effectief de oorzaken te kunnen vaststellen van dit verschrikkelijke en absurde geweld, dat zo diep de verlangens naar vrede verstoort van het Amerikaanse volk en van heel de mensheid”, aldus paus Franciscus.

Islamitische Staat

De islamitische terreurorganisatie IS heeft de aanslag op de homobar in Orlando, Florida, opgeëist.